.

.

De Dorn methode vindt zijn oorsprong in Duitsland.

Daar is het reeds een wijdverbreide en bewezen natuurgeneeswijze. Het is een vriendelijke en zachte methode waarmee gewrichten en wervels kunnen worden gecorrigeerd. Het is bij uitstek geschikt voor mensen die niet "gekraakt" willen of kunnen worden.


 

Het uitgangspunt van de Dorn methode is een verschil in beenlengte, een veel voorkomend probleem bij mensen met rugklachten. Een beenlengteverschil hoeft niet altijd een anatomische oorzaak te hebben maar kan ook zijn ontstaan doordat het heup-, knie- of spronggewricht is gesubluxeerd (ruimte in het gewricht is ontstaan). Ongelooflijk, maar waar!

Bij de Dorn methode proberen we een optimale ruimte in de wervelkolom te creŽren zodat de spinale zenuwen ongestoord hun werk kunnen doen. Sommige zenuwopeningen tussen de wervels zijn niet al te groot. Door scheefstand van ťťn of meerdere wervels worden de betreffende zenuwen beklemd en worden zij in hun functie belemmerd, wat weer klachten kan geven in de daaraan verbonden zones en hun organen. Een constante zeer lichte druk van een verschoven wervel, kan een zenuwen al irriteren.

 

  Door een samenwerking tussen therapeut en cliŽnt is het mogelijk verschoven gewrichten en/of wervels weer op hun plaats te drukken. De correcties, die worden uitgevoerd, geschieden ALTIJD in beweging, waardoor het lichaam veel makkelijker de correcties accepteert.


Deel van de behandeling bestaat uit het aanleren van oefeningen die thuis kunnen worden uitgevoerd. Deze oefeningen zijn gemakkelijk aan te leren.


Na de Dorn behandeling is het erg belangrijk om 2 tot 3 dagen inspanningen en zwaar tillen te vermijden. Er kan gedurende 3 tot 7 dagen wat spierpijn optreden op plaatsen, waar de wervels gecorrigeerd zijn. Het lichaam moet wennen aan de gecor≠rigeerde stand.

Veel water en thee drinken helpt hierbij om het ontgiften te bevorderen (opgehoopte afvalstoffen in de weefsels komen nu los en kunnen door meer te drinken, sneller worden afgevoerd).


Er zijn ook een aantal redenen waardoor de Dorn methode voor u niet geschikt zou kunnen zijn! Voor deze contra-indicaties raad ik u aan contact op te nemen.