.

.

Healing Touch (Helende aanraking) is een wereldwijde opleiding die als bijscholingsprogramma is ontstaan binnen de reguliere gezondheidssector in de USA. Voor de verpleegkundigen werd het daar aangeduid als Therapeutic Touch en is als zodanig ook in Nederland bekend,  

Het uitgangspunt van Healing Touch is het uitnodigen en stimuleren van het zelfgenezend vermogen van de mens: fysiek, emotioneel, mentaal

 

en spiritueel.

In en om ons lichaam stroomt energie. Je kunt deze energiestroom ervaren, hoewel je het vaak niet concreet kunt waarnemen. Je zegt dan ‘ik voel me energiek, of ‘ik voel me moe’. Je voelt een rilling over je rug gaan, bij een bepaalde ervaring, of krijgt een bepaald gevoel tijdens een ontmoeting.

 

Met de verschillende Healing Touch technieken maakt de behandelaar vanuit een neutrale positie contact met de handen in het energieveld (aura) en de energiecentra (chakra’s) van de cliënt en diens eigen helend vermogen.

Een goede energiedoorstroming bevordert gemoedsrust en gezondheid. Het helpt je om je eigen levenskracht te laten stromen en tegelijk in verbinding te staan met de wereld om je heen. Het helpt om problemen te overwinnen en ondersteunt je persoonlijke groei.

Zie ook www.healingtouch.nl